Etusivu » Ajankohtaista » Löytyykö Suomen kaunein koti meidän ruukkialueeltamme?

Löytyykö Suomen kaunein koti meidän ruukkialueeltamme?

syyskuu 7, 2018

MTV 3:lla esitettävässä Suomen kaunein koti ohjelmassa esillä upea koti meidän ruukista.

Voit katsoa jakson linkin takaa. https://www.mtv.fi/suomenkauneinkoti

Jakso 2 tuo esiin hienosti rautaruukkialueemme työläishistoriaa, ja nykyisiä asukkaittemme syitä asua täällä Kymijoen rannalla. Markon koti on kylän sydämessä, ja henkii entisten seppämestareiden käsityötaitoja kunnioittavaa henkeä eikä taatusti jätä ketään kylmäksi.

https://loviisanwanhattalot.fi/ohjelma/kohteet/seppamestarientalo/

 

Asumisen iloista löytyy juttua myös Kotilieden verkkosivujen jutussa, jossa useat alueen asukkaat ja yrittävät kertovat syitä asua täällä Strömforsin ruukkikylässä Ruotsinpyhtäällä. https://kotiliesi.fi/maalla/maaseudun-ihmiset-ja-ilmiot/loviisaan-kuuluvassa-stromforsissa-iloitaan-kun-taalla-asuu-tuntuu-etta-olisi-mokilla/

Jos tulet meille vierailuille ruukkikyläämme suurin osa majoitustarjonnasta koostuu nimenomaan vanhoihin ruukkirakennuksiin entisöidyistä huoneista ja huoneistoista. Pääset siis mukavasti tunnelmaan. Majoitusta on tarjolla läpi vuoden.

 

Jos taas mielit muuttaa asumaan ihanaiseen kyläämme, aina silloin tällöin markkinoilla on myös näitä vanhoja oma karisman omaavia taloja. Kurkkaa hakusanalla Ruotsinpyhtää myynnissä olevat talot alueella.

Uusia tontteja löytyy Loviisan kaupungin tonttipalvelun alta hakusanalla Petjärvi.

https://kartta.loviisa.fi/ims?request=sitesearch 

 

 


Strömfors Bed & Bistro

Roseborg Oy

Strömforsin ruukkikylä – vuoden kylä 2018

Majatalo Krouvinmäki