Etusivu » Koe » Ryhmäopastukset

Ryhmäopastukset

Perinteiset ryhmä- ja draamaopastukset ammattioppaan johdolla.

Draamaopastukset ovat mainio tapa tutustua ruukkialueen historiaan ja tarinoihin. Valloittavat, välillä jopa vauhdikkaat historialliset hahmot johdattavat osallistujat historiallisten tapahtumien äärelle.

Rautarouva Virginia af Forselles kertoo Strömforsin ruukista jota ”Hänen Armonsa” johti 57 vuotta 1790 – 1847. Tehdään promenadi jossa tutustutaan ruukin historiaan, ihmisiin, tarinoihin, rakennuksiin sekä miljööseen. Myös ruukin läpi virtaava Kymijoki on vaikuttanut monella tavalla alueeseen eri aikakausina. Opastukseen voidaan liittää lauluesitys.

Kalaasiemäntä Amanda tietää kaikki lähiseudun juorut ja tapahtumat. Kalaasiemännän asemassa on päässyt monenlaisiin keittiöihin ja juhliin kokkaamaan ja serveeraamaa, ja näin kuullut yhtä ja toista mielenkiintoista. Amanda kertoo myös mielellään historiasta ja tapahtumista kalaasiemännän näkövinkkelistä. Laulaa ja laulattaa jos sellaista halutaan.

Silakka-Salli, kalastajan vaimo ja trokari, kertoo tarinoita ja tapahtumia kieltolakiajalta. Saattaa paljastaa tietoja salakuljetukseen liittyvistä toimenpiteistä sekä ammattiin liittyvistä toimintakeinoista ja vaaratilanteista. Tarvittaessa laulattaa juomalauluja ja tanssitta foxtrottia.

Iloluontoinen elämäntaiteilija Hanväska-Hellu. Hauskuuttaa ja kertoo juttuja ja tarinoita jopa vitsejäkin. Hellu on huoleton taivaanrannan maalari. Tarvittaessa laulaa ja laulattaa, sekä opettaa ropanrentoutusta, mangeniinikävelyä sekä kantritanssia. Markkinalaulaja kertoo tarinoita menneiltä ajoilta 1700-luvulta lähtien. Purjelaiva-aikakaudelta ja tapahtumista maailman turuilla ja toreilla. Laulaa vanhoja arkkiveisuja ja kansanlauluja opetukseksi ja varoitukseksi. Opastukseen voidaan liittää yhteislauluja ja vanhojen piirileikkien opastusta ja tanssia.

Lisätietoa Strömforsin ruukista löydät mm. verkkosivulta https://www.visitkotkahamina.fi/stromforsin-ruukki/.

Ota yhteyttä


AvoinnaMarjut Ståls

0405308847
Linkki

Avainsanat:

draamaopastus, opastus, ruukkialue, virginia

Ruotsinpyhtään kirkko

Alapaja ja konttorimuseo

Pajamuseo