Eija’s garden -elämyspuutarha

Eija´s garden on Suomessa ainutlaatuinen englantilaistyyppinen puutarha, jonka Eija Keckman (Pioni -puutarhaohjelma, MTV3) perusti keväällä 2008. Eija kertoo, että yleisölle avoimen puutarhan perustaminen oli hänen suuren ammatillisen unelmansa täyttymys.

Perustaminen

– Elämyspuutarhan perustamisidea kehittyi työjaksollani Englannissa  ja siellä yleisölle avoimet upeat tunnelmiltaan rikkaat puutarhat toimivat suurena innoittajanani koko 90-luvun ja alun seuraavaa vuosituhatta.

Tärkeä osa puutarhaa on vuonna 1880 rakennettu idyllinen hirsirunkoinen torppa. Jääkauden jättämät massiiviset kiviröykkiöt sekä suuret siirtokivilohkareet tuovat puutarhaan omaa ainutlaatuista tunnelmaa. Kivet luovuttavat, vanhojen puiden lailla positiivista energiaa ympärilleen.

Puutarha

Puutarhassa on kunnioitettu torpan vanhaa piha-aluetta ja Ahvenkoskella vallitsevaa historiallista ilmapiiriä. Puutarhan monipuolisuuden varmistamiseksi sinne on sisällytetty tiukasti rakennettuja, kurinalaisia osioita, luonnontila-alueita sekä pienempiä teemapuutarhoja.

Puutarhassa on nähtävää ja koettavaa koko perheelle. Kasvimaailman lisäksi siellä asustaa kääpiökanat Martta ja Kerttu sekä kääpiökukko Valtteri. Karppilammessa elää ja myös talvehtii koikarppiparvi. Ponit laiduntavat metsälaitumella ja puutarhassa voi myös tavata tilusten valtiattaren Kooikerhondje Elsa-Loviisan, piskuisen Lilli-Ilona-vanhuksen sekä nuoren, huimapäisen chihuahuan Helmi-Astridin.

Puutarha elää ja monipuolistuu koko ajan, uutta nähtävää ja koettavaa löytyy joka kesälle.

Tule nauttimaan puutarhan tunnelmasta omien picnic-eväiden kanssa, tai voit ostaa Eija’s garden cafe -kahvilasta pientä purtavaa mukaan puutarhaan. Lisäksi voit ostaa Eija’s garden shopista uniikkeja tuotteita puutarhaan. 

Koirat ovat tervetulleita puutarhaan.

Lämpimästi tervetuloa!

Lisätietoa lähellä sijaitsevasta Strömforsin ruukista löydät mm. verkkosivulta https://www.visitkotkahamina.fi/stromforsin-ruukki/.

Kohteen tiedot

Muut yhteystiedot:

Aukioloajat

Kesäkuu:
ma-ke suljettu
to-pe 10-18
la-su 10-16

Heinäkuu:
ma suljettu
ti-pe 10-18
la-su 10-16

Elokuu:
ma-ke suljettu
to-pe 10-18
la-su 10-16

Syyskuu:
Säävarauksella, aukioloajat ilmoitetaan lähempänä ajankohtaa.
Muina aikoina sopimuksen mukaan.

Uutta:
Pienryhmille aisteja avaava puutarhakierros. Pyydä tarjous. Tarkemmat tiedot: Eija 040 505 0824, eija@eijasgarden.fi

Sisäänpääsymaksu 10 €
alle 16 v. ilmaiseksi
Kausikortti 18 € (Vapaa pääsy puutarhaan koko kauden ajan)