Länsi-Kymen kulttuuritie

Länsi-Kymen Kulttuuritien reitillä voit tutustua Kouvolan, Iitin ja Loviisan moniin tärkeimpiin kulttuuri- ja luontokohteisiin, sekä satoihin vuosittaisiin kulttuuri- ja kesätapahtumiin ja nauttia samalla Kymijoen läntisten alueiden monipuolisista matkailun perus- ja ohjelmapalveluista. 

Reitin eteläisin kohde on vanha Svartholman saarilinnoitus Loviisanlahdella ja pohjoisin nähtävyys UNESCO maailmanperintökohde Verla Kouvolan Jaalassa. Niiden välillä sijaitsevat mm. Vanha LoviisaStrömforsin ruukkiArboretum MustilaAnjalan kartanoKouvolan museot ja KuusankoskitaloKuusankosken TaideruukkiKimolan kanava sekä Iitin KirkonkyläVuolenkoski ja Hiidenvuori.

Kymijoen länsirannalla sijaitsevalle reitille on helppo saapua Etelä-Suomen Valtateiltä 6, 7 ja 12. Kaikki Länsi-Kymen Kulttuuritien luontokohteet, kesäajan tapahtumat sekä talvisinkin palvelevat kahvilaravintolat, kulttuurikeskukset ja majoitusliikkeet sijaitsevat lähellä toisiaan. Kulttuuritien reittialue Loviisasta Iitin ja Kouvolan pohjoisosiin on vain 75 kilometrin pituinen ja enimmillään 35 kilometrin levyinen!

Lisätietoa reitistä löydän mm. Youtubesta ja esitteestä.