Ryhmä- ja draamaopastukset – Marjut Ståhls

Ryhmä- ja draamaopastukset ovat mainio tapa tutustua Strömforsin ruukin historiaan ja tarinoihin. Valloittavat, välillä jopa vauhdikkaat historialliset hahmot johdattavat osallistujat historiallisten tapahtumien äärelle. 

Roolihahmojen takana on auktorisoitu matkailuopas, ammattilaulaja ja monitoimiyrittäjä Marjut Ståhls.

Roolihahmot

Rautarouva Virginia af Forselles kertoo Strömforsin ruukista, jota ”Hänen Armonsa” johti 57 vuotta 1790 – 1847. Opastuksen aikana tutustutaan ruukin historiaan, ihmisiin, tarinoihin, rakennuksiin sekä miljööseen. Strömforsin ruukin läpi virtaava Kymijoki on myös vaikuttanut monella tavalla alueeseen eri aikakausina. Opastukseen voidaan liittää lauluesitys.

Kalaasiemäntä Amanda tietää kaikki lähiseudun juorut ja tapahtumat. Kalaasiemännän asemassa hän on päässyt monenlaisiin keittiöihin ja juhliin kokkaamaan ja serveeraamaa, ja näin kuullut yhtä ja toista mielenkiintoista. Amanda kertoo myös mielellään historiasta ja tapahtumista kalaasiemännän näkövinkkelistä. Hän laulaa ja laulattaa, jos sellaista halutaan.

Silakka-Salli, kalastajan vaimo ja trokari, kertoo tarinoita ja tapahtumia kieltolain ajalta. Hän saattaa paljastaa tietoja salakuljetukseen liittyvistä toimenpiteistä sekä ammattiin liittyvistä toimintakeinoista ja vaaratilanteista. Tarvittaessa hän laulattaa juomalauluja ja tanssitta foxtrottia.

Iloluontoinen elämäntaiteilija Hanväska-Hellu hauskuuttaa ja kertoo juttuja ja tarinoita jopa vitsejäkin. Hellu on huoleton taivaanrannan maalari. Tarvittaessa laulaa ja laulattaa, sekä opettaa ropanrentoutusta, mangeniinikävelyä sekä kantritanssia. Markkinalaulaja kertoo tarinoita menneiltä ajoilta 1700-luvulta lähtien, Purjelaiva-aikakaudelta ja tapahtumista maailman turuilla ja toreilla. Hän laulaa vanhoja arkkiveisuja ja kansanlauluja opetukseksi ja varoitukseksi. Opastukseen voidaan liittää yhteislauluja ja vanhojen piirileikkien opastusta ja tanssia.

Kysy lisätietoja

Marjut Ståhls

040 530 88 47 | info@marjut.fi | www.marjut.fi

Kohteen tiedot

Muut yhteystiedot:

Aukioloajat

Rooliopastukset tilauksesta tai Strömforsin ruukin tapahtumien aikana.