STRÖMFORS ART – Näyttelykesä 2023

Kesän näyttelyt ovat avoinna 30.08.2023 saakka, ma-su 10-17. HUOM! Galleria on suljettu näyttelyn vaihtuessa 3.8.

3. Näyttelykierros 7.7 – 2.8.

AULAGALLERIASSA on kuvataiteilija JOHANNA EXCELL näyttelyllään “SININEN HETKI”. 

Näyttely on kokoelma erityylisiä ja eri tekniikoilla toteutettuja teoksia, joiden yhdistävänä tekijänä on eläinmaailma. Näyttelyn nimi viittaa hetkeen ennen hämärää – lyhyeen tuokioon päivän ja yön välillä kun sininen väri syrjäyttää muut sävyt ja maailmassa vallitsee rauha ja tietynlainen kaiho.

Taiteellansa Johanna haluaa jakaa eläimiä kohtaan tuntemansa ilon ja ihastuksen, ja kehottaa katsojia arvostamaan ja suojelemaan meitä ympäröivää arvokasta luonnon monimuotoisuutta. Johannan taideteokset ovat olleet ehdolla DSWF:n Wildlife Artist of the Year -kilpailuun vuosina 2021 ja 2022. Yksi teoksista oli esillä YK:n COP 26 -ilmastokokouksessa Glasgow’ssa.

V2 -GALLERIASSA on taiteilijat LURU HIRVA, MASA KARHULA, BOBBY VIAUD näyttelyllään “BLAM!”. 

BLAM! Bobby Viaud, Luru Hirva ja Jari Matti Karhula Monimuotoisia ja luonnon sävyttämiä teoksia ranskalaisen ja suomalaisen sielunmaiseman peilinä. Vive l’art!

Bobby Viaud on ranskalainen, Belgiassa asuva taiteilija.  Luru Hirva on mainonnan suunnittelija, Art Director. uodesta 2013 hän on keskittynyt pääsosin taiteen tekemiseen, keramikkaan, kuvanveistoon ja akvarellimaalauksiin.  Jari Matti Karhula on muuttanut Loviisaan 2013 Helsingistä. Kiireisten Art Direction vuosien jälkeen hän on panostanut taiteen luomiseen, plastista muotoilua sekä eri maalaustekniikoita.

VINTTIGALLERIASSA on taiteilija KIRSI VANTERA näyttelyllään “KARHUNSAMMAL”.

Karhunsammal-näyttely jatkaa suomalaiseen mytologiaan pohjautuvien näyttelyiden sarjaa. Vahtera haluaa nostaa esiin mytologiamme hahmoja, kansamme muistista hiipuvia jumalattaria ja tasa-arvoa. Lahtelainen seppämestari ja muotoilija on palkittu vuoden 2020 taideseppänä ja hän on luonut myös Veljeni- ja Neidonvaaja korusarjat. Näyttelyitä kesälle ja syksylle on tulossa yhteensä 14 joista yksi Hollannissa. Vahtera on palkittu vuoden 2020 taideseppänä.

4. Näyttelykierros 4.8 – 30.8., avajaiset 4.8. klo 18.

AULAGALLERIA – Mari Hillo ja Terhi Penttilä, Rautainen suoja

V2 -GALLERIA – Uuden tekstiilitaiteen yhdistys UUTE ry, Masuuni-tekstiili on rautaa

VINTTIGALLERIA – Taidesepät ry, Kesänäyttely

Päättyneet näyttelyt

1. Näyttelykierros 19.5.-7.6.

Aulagalleriassa kuvataiteilija MINNA PÄRTTÖ näyttelyllään “KAIHON MAISEMIA

Näyttely ”Kaihon maisemia” kuvaa ylisukupolvista tunnesiirtymää, sitä miten menneiden sukupolvien kokemukset ja tunteet elävät meissä edelleen. Se kuvaa sitä, miten suvussa kulkevat tarinat tulevat osaksi omaa tarinaamme, antaen ymmärrystä ja perspektiiviä nykyhetkeen.

Galleria V2:ssa taiteilija RAIJA TIKKANEN näyttelyllään “TAKANA LOISTAVA TULEVAISUUS “

Näyttelyssä on keramiikkaa ja akryylimaalauksia. Keramiikan osalta  pää/ kasvo-maljakoita, korsetteja ja “kiekura”- maljoja. Samoin kasvokuvia erilaisilla alustoilla, esim.Nurmijärven ikivanhan kirkon kattopaanuilla, ruosteisilla metallialustoilla jne. Maalaukset ovat suurehkoja ei-esittäviä, värikkäitä “piilokuvia”, joista katsoja voi löytää erilaisia asioita.

Vinttigalleriassa taiteilija SANNA KÄRKKÄINEN näyttelyllään “VAIHEISSA”. 

Elämän virta, sen eri vaiheet. Kaikki se tulee näkyväksi tavalla tai toisella. Kokemukset tallentuvat kukin omalla tavallaan ja puhuvat kukin omalla kielellään. Kuljemme ikäänkuin huomaamattamme virran mukana. Voimme suunnitella mitä haluaisimme elämässämme tehdä, joskus elämä menee niinkuin suunnittelee, joskus se kulkee omia polkujaan suunnitelmista välittämättä. Kaikki tämä kuitenkin on osa elämäämme ja  asioiden kuuluu tapahtua niinkuin ne tapahtuvat. Näyttelyssä on koottuna teoksia kymmenen vuoden ajalta, jona Sanna on maalannut. Teoksissa näkyy otos kulkemastansa matkasta. Osa teoksista on esittäviä, osa abstrakteja. Kaikkia näitä teoksia yhdistää tunteen kuvaus sekä tunnekokemukset ja muistot, niin kehossa kuin mielessäkin.

Sanna Kärkkäinen: Meditaatio

2. Näyttelykierros 9.6 – 5.7.

AULAGALLERIA – Satu Idström-Clavert, Partly sunny

Satu on kotkalainen vapaa taiteilija. Satu maalaa kotiateljeessa suosii abstraktia, ekspressiivistä tyylisuuntaa.

Satu kertoo ”Partly sunny” näyttelystä: Paluumuutto lapsuusmaisemiin herätti voimakkaita tunteita. Elämän käänteet ja saaristossa viettämäni lapsuuskesät luontokuvineen alkoivat purkautua kankaalle. Jatkan näyttelyni maalauksissa luonto-, sää- ja tunneteeman kiehtovaa yhdistämistä. Myrskyn ja usvan jälkeen yleensä selkenee. Jopa aurinko pilkahtelee. Tuon teoksissani esille näkökulmia paluumuuton ja muutoksen herättämästä henkilökohtaisesta tunnemaailmasta.

V2 -GALLERIASSA taiteilija – PÄIVI SUOMI näyttelyllään “TARUA VAI TOTTA“.  

Päivi Suomi viettää puolet vuodesta Lapissa ja kesät ateljeessansa Säkylän Kolvaassa. Meri ja Lappi ova lähellä sydäntänsa. Merimaisemia Päivi on maalannut yli kolmenkymmenen vuoden taiteilijauransa aikana aina. Meri on hänelle yhtä tärkeä kuin Lapin tunturit, joiden lumous vain vahvistuu vuosi vuodelta. Taiteilija kierrää Lapissa etsimässä inspiraatiota..


V2 -GALLERIASSA taiteilija – ASTA TERÄVÄ näyttelyllään “NOKIPANNU & HAAVEITA” 

Asta on eloisa ja hiukan rauhaton taiteilijasielu Espoosta. Hän on tehnyt pitkän uran yrittäjänä alalla joka on kovin kaukana luovasta taiteesta. Tämä asia on ehdottomasti vahvuus ja innoittaja.

Asta kertoo ” NOKIPANNU & HAAVEITA” näyttelystä: Näyttelyyn tein ja valitsin tauluja jotka monipuolisuudellaan varmasti tavoittaa katsojat sekä antaa ajatuksenvirtaa. Nyt on lupa haaveilla ja kuunnella mitä sydän sanoo. Kokea tunteita jotka saattavat tuoda viestiä ja mielentila johon voit pysähtyä.

VINTTIGALLERIASSA – taiteilija HEIDI HEINONEN näyttelyllään “KAIKKI KESÄNI” 

Heidin maalauksissa on useimmiten pääosassa värit ja kasvit. Hänen lempivärejänsa ovat kaikki. Värien ympäröimänä eläminen ja värimaailmojen luominen on hänelle rakasta ja tekee elämästä rikasta.

Heidi kertoo ”Kaikki Kesäni” näyttelystä: Tähän näyttelyyn olen maalannut sen, miten koen kesän. Sen valossa muuttuvat ja aisteja ruokkivat sävyt, tuoksut, äänet ja tunnelmat. Maalauksissa on nähtävillä kesän yllätyksellisyys ja loputtomat tulkinnan mahdollisuudet. Osittain abstrakteissa ja mielikuvituksellisissa maalauksissani jätän tilaa myös katsojan omalle tulkinnalle. Käy kanssani kesään!

Kuva: Heidi Heinonen, Fishing for a dream

#ruotsinpyhtää #strömfors #stromfors #visitloviisa #visitruukki #visitruotsinpyhtää #visitstromfors #kesänäytelly #taide #taidekeskus #art #artexhibition #taidekesä #stromforsart #strömforsart #taidegalleria #artgallery #taiteilijakertoo #taiteilijanesittely

Lisää tietoa:

https://www.instagram.com/stromforsart/

https://www.facebook.com/stromforsart/

Vapaa pääsy, tervetuloa!

Kohteen tiedot

Muut yhteystiedot:

Aukioloajat

19.5 – 30.8.2023, ma-su klo 10-17 Huom! Suljettu näyttelyn vaihtuessa 8.6., 6.7. ja 3.8.