Strömforsin ruukin Biennale 04.-30.08.2023

STRÖMFORSIN RUUKIN BIENNALE on kahden vuoden välein (2023, 2025, …) järjestettävä taidetapahtuma. Tapahtuman puitteissa pyrimme yhdistämään menneisyyden ja nykyisyyden, taiteen ja käsityön, luonnon ja muotoilun keskellä maalauksellista Ruukin aluetta.

STRÖMFORSIN RUUKIN BIENNALE 2023 on valinnut pääteemaksi “RAUDAN”. Teemat tulevat tulevaisuudessakin keskittymään eri materiaalien ympärille. Idea nousee Strömforsin historiasta, joka on kehittynyt lävitse historian kankiraudasta, tiilestä, sahatavarasta aina muoviin ja nykypäivän aineettomiin olomuotoihin.

STRÖMFORSIN RUUKIN BIENNAALI on tapahtuma, joka sisältää näyttelyitä, ulkoinstallaatioita kutsutuilta taiteilijoilta, performanssi- ja mediataiteilijoita, rakennushistoriakävelyitä sekä muita opastuksia ja erilaisia ​​aktiviteetteja, kuten taonta-kokemuksia ja muita työpajoja.

Taidegalleria “Strömfors Art” sijaitsee historiallisessa Talli-rakennuksessa ja sisältää kolme erilaista galleriatilaa. Galleriat ovat avoinna kesäisin, niihin on vapaa pääsy ja kesän aikana järjestetään yleensä 4 kierrosta näyttelyitä. Vuosien mittaan galleriassa on ollut eri taiteilijoiden näyttelyitä (sekä Loviisasta että muualta).

BIENNALEN OHJELMA

Keskiviikko 2.8.

10.00 – 18.00 Kutsutut taiteilijat, jotka työskentelevät ulkopuolisten teosten parissa

Torstai 3.8.

10.00 – 18.00 Kutsutut taiteilijat, jotka työskentelevät ulkopuolisten teosten parissa

10.00 – 18.00 Näyttelyiden rakentaminen

Perjantai 4.8.

12.00 Opastettu kävelykierros “Raudan taonnasta ruukin idylliin” (aik. 10€/henk.) Liput täältä.

12.00 Lehdistötilaisuus

17.30 Ulkopuolisten teosten virallinen avaus (vapaa pääsy)

18.00 Näyttelyiden avajaiset (vapaa pääsy)

Lauantai 5.8.

12.00 Virginia af Forsellesin opastettu kierros (aik. 10€/henk.) Liput täältä.

12.00 Taontanäytös Pajamuseossa (vapaa pääsy)

15.00 Performanssi (vapaa pääsy)

17.00 Musiikkia (vapaa pääsy)

Sunnuntai 6.8.

11.00 Performanssi (vapaa pääsy)

12.00 Opastettu kävelykierros “Raudan taonnasta ruukin idylliin” (aik. 10€/henk.) Liput täältä.

16.00 Ruukinmyllyn kesäteatteri ”Joosepin saunavuoro ja muita välähdyksiä Suomen kesästä”. Liput täältä.

04.-30.8.2023

10.00 – 17.00 Näyttelyt ja ulkoalueiden taide

ULKOALUEEN TAIDE

Olga Ani

Olga on taiteilija, kuvataiteilija, taideopettaja, artesaani. Olgan työssä pääideana on näyttää ihmisessä hyvän ja pahan yhdistelmää sekä toivoa, että hyvä ja luominen lopulta voittaa kuoleman ja tuhon. Käsitettä “rauta” käytetään konseptina taide-teoksessa. Tästä alkoi ihmiskunnan kehitys ja edistyminen, mutta samalla ihmisen etäisyys luonnosta, rautaa käytetään myös materiaalina taide-teoksen luomiseen. Teoksen nimi on “Valinta”.

Taru Kilpinen

Taru on kokeilunhaluinen taiteilija Helsingistä. Taru työskentelee maalaamalla ja hiomalla metallin pintaa. Ei suunnittele ennalta aihetta. Keskustelemalla materiaalin kanssa syntyy ajatus siitä, mitä teos esittää. Taru haluaa sisällyttää teokseen Strömforsin ruukin alueen historiaa.

Andrzej Tarasiuk

Andrzej on puolalais-kanadalainen taiteilija, joka asuu Espoossa. Häntä ohjaavat ekologinen tiede, prosessifilosofia, kestävän kehityksen ja kiertotalouden ajatukset. Kuuluvat kuvanveisto, installaatio, maalaus, Impression-painatukset ja kirjoittaminen. Hankkeessa tutkitaan ajatusta ekosysteemipalveluja korvaavasta tai tukevasta teknologiasta. 

TaideSepät ry

Taidesepät on 1979 perustettu valtakunnallinen seppäjärjestö. Yhdistyksen tarkoituksena on toimia ammattikunnan ja jäsenistön ammattitaidon ja toimintamahdollisuuksien kehittämiseksi sekä edistää korkealuokkaista suomalaista metallikäsityötä ja-muotoilua.

SeiUn ryhmä

SeiUn ryhmä koostuu Sogetsu ikebana-opettaja Elizabeth Asikaisen oppilaista: Tiina Janhunen, Halla Kantola, Pia Sippel, Tanja Valta ja Soile Viitanen. Taiteilijat ovat osallistuneet mm. Suomen Sogetsu-ikebana ry:n järjestämiin ikebana (japanilainen kukkienasettelutaide) näyttelyihin Helsingissä ja Espoossa. Ruukin alueelle Pajan edustalle rakennetaan 6-7 ikebana-asetelmaa.

Gallerian yhteyshenkilö

Yulia Pogrebnyak (fi, en, ru)

Kohteen tiedot

Muut yhteystiedot:

Aukioloajat

Biennale 04.-30.08.2023
joka päivä klo 11-17