Kuinka saavun perille

Strömforsin ruukkiin on vain tunnin matka Helsingistä E18 moottoritietä pitkin. Kotkasta ajelee Strömforsiin E18 moottoritietä pitkin puolisen tuntia ja Kouvolasta Länsi-Kymen kulttuuritietä pitkin 50 minuuttia.

Saapuminen julkisilla

Ruotsinpyhtäälle eli Strömforsin ruukkialueelle tulee muutamia suoria bussivuoroja, joiden aikataulut löydät Matkahuollon nettisivuilta. Lisäksi Helsingin ja Kotkan suunnasta voit hyödyntää moottoritiellä liikennöiviä pikavuoroja. Aikataulut löytyvät Matkahuolto.info ja pikavuorot.fi -sivuilta. Valitse määräpaikaksi Ruotsinpyhtää liittymä 68, Loviisa. ( jossain haussa myös Ahvenkosken liittymä).

Matka pysäkiltä Ruukkialueelle on noin viisi kilometriä. Liityntäkuljetus pysäkiltä paikallisen taksiyrittäjän kyydissä maksaa alle kaksikymppiä www.taksihill.fi. Matkan varrelle osuu myös upea käyntikohde Eijas garden.

Strömforsin ruukki on entinen Ruotsinpyhtään kuntakeskus. Nykyisin idyllinen alueemme on osa Loviisan kaupunkia.

Lähellä meitä

Länsi-Kymen kulttuuritien idyllinen reitti sopii niin motoristeille, kuin kulttuurimatkailijoille. Reitin varrelta löytyy idyllisiä taukopaikkoja autenttisesta 70-luvun Gulf-huoltamosta taideaarteita pursuavaan Moision Kartanoon. Länsi-Kymen kulttuuritie kiemurtelee Loviisasta kohti pohjoista Kymijoen läntisintä haaraa seuraten.

Valkmusan kansallispuisto löytyy Pyhtään puolelta alle puolen tunnin automatkan päästä. Voit toki suunnata sinne vaikka pyöräretkelle.

Läheltä meitä löytyy myös täysin uudenlainen elämysurheilukohde Sirius Sport Resort Pyhtäällä, vain 20 minuuttia ruukista. Sirius toteuttaa ihmisen ikiaikaisen unelman lentämisestä – hauskasti ja turvallisesti tuulitunnelissa. Lentämisen lisäksi Siriuksessa puhaltavat aina suotuisat surffituulet sisäsurffialtaassa, niin aloittelijalle kuin konkarillekin. Alueelta löytyy myös sopivan vaativa köysipuisto perheen huimapäille.
Siriukseen voit suunnistaa Strömforsista joko omalla autolla, Vespasafarien vespalla, taksi Hillin limusiinilla tai pyörällä.

Jos tykkäät hienosti kirkoista suosittelemme piipahtamaan myös Pyhtään keskiaikaisessa harmaakivikirkossa.