Etusivu » Näe » STROMFORSART – Näyttelykesä alkaa 17.5.2022

STROMFORSART – Näyttelykesä alkaa 17.5.2022

Näyttelykesä Strömforsin Ruukissa

Strömforsin Ruukin näyttelykesä pyörähtää kohta taas käyntiin! 

Kesän ensimmäiset näyttelyt avautuvat 17.5.2022

Viralliset avajaiset ovat samana päiväna klo.18-20.

Näyttelyt ovat avoinna 12.6.2022 saakka, ma-su 10-17

Osoitteessä: Ruukintie 10F, Ruotsinpyhtää

Aulagalleria

Aulagalleriassa on hyväntekeväisyysnäyttely ”LASTEN MAAILMA” (Ukrainalaisten lasten piirustuksia). Strömforsin Ruukin Galleria otti yhteyttä alueella oleviin sotaa paenneisiin ukrainalaislapsiin Vireä Strömfors ry:n ja Strömforsin Yrityspuisto Oy:n puolesta. Me kysyimme lapsilta haluaisivatko he piirtää/maalata ja teosten pohjalta rakensimme näyttelyn “LASTEN MAAILMA”. Lasten piirustusten myynti lahjoitetaan ukrainalaisten pakolaisyhteisölle.

Vinttigalleria

Vintigalleriassa on taiteiliaryhmä ARTS (Saila Kurenmaa, Tiina Kuusisto, Rita Luukas) näyttelyllään ”VOIMAA VÄREISTÄ”. Taiteilijat haluavat intensiivisillä ja värikylläisillä teoksillansa muistuttaa meitä kaikkia luonnon kauneudesta, hauraudesta ja ihmisen ja luonnon yhteiselon tärkeydestä sekä luonnon merkityksestä mielen voimauttajana.

Galleria V2

Galleria V2:ssa on kuvataiteilija EEVA-KAISA PUUSKARI näyttelyllään ”KESÄN KERTOMAA”. Eeva-Kaisa Puuskari on kuvataiteen harrastaja Valkealasta. Taide on ollut osa elämäänsä jo kauan, välillä tiiviimmin, välillä taukoja pidellen. Taiteilijaoppia hän on saanut erilaisilta taidekursseilta ja kansalaisopiston kuvataideryhmästä, sekä vuosien kokemuksesta. Taiteilija käyttää akryylivärejä, tyylini on runsas ja värikäs. Tällä hetkellä Eeva-Kaisa pitää palettiveitsellä työskentelystä, jolloin jälki on rouheaa ja kerroksellista.

Galleria V2:ssa on kuvataiteilija EEVA-LOTTA RIKBERG näyttelyllään ”LANGAN VARASSA”. Eeva-Lotta Rikberg on helsinkiläinen kuvataiteilija ja opettaja. Hänen pääasiallinen tekniikkansa on kuvakudos (tapestry), joka on perinteinen, joskin nykyään harvinainen taidetekstiilien kudontatekniikka. Harvinaisuus saattaa johtua sen hitaudesta; kudokset vaativat paljon aikaa, ja isojen kuvakudoksien valmistumiseen voi mennä kuukausia. Suomessa toimii vain kourallinen taiteilijoita, joiden pääasiallinen tekniikka on kuvakudos.

Enemmän tietoa taiteilijoista:

https://www.instagram.com/stromforsart/

https://www.facebook.com/stromforsart/

Vapaa pääsy, tervetuloa!

1. Näyttelykierros on 17.5-12.6.2022

2. Näyttelykierros on 14.6-10.7.2022

3. Näyttelykierros on 12.7-7.8.2022

4. Näyttelykierros on 9.8-4.9.2022

Lisätietoa Strömforsin ruukista löydät mm. verkkosivulta https://www.visitkotkahamina.fi/stromforsin-ruukki/.

Ota yhteyttä


AvoinnaStrömfors Art

Ruukintie 10, 07970 Ruotsinpyhtää
stromforsart@gmail.com
+35841 318 7173
Facebook
Instagram

Strömfors Hyvinvointi Wellness – Wanhan Navetan Lounaskahvila

Tallin Puoti

Pajamuseo

OhMyCoffee -kahvivaunu keskellä ruukin raittia