Etusivu » Näe » Näyttelyt

Näyttelyt

Tule ja tutustu näyttelytarjontaamme kolmessa eri näyttelytilassa, jotka sijaitsevat entisen tallirakennuksen vinttitiloissa.

Kaikkiin näyttelyihin on tietenkin vapaa pääsy ja ne ovat avoinna tiistaista sunnuntaihin klo. 11-17. Juhannusaattona 19.6. ja tiistaina 8.7. näyttelyt suljettu.
Kesän 2020 näyttelykausi on 2.6.-6.9.2020.

Näyttelymme vaihtuvat useaan kertaan kesässä, joten meillä kannattaa poiketa useamminkin! Taiteen ystävät bongaavat samalla retkellä myös Helene Schjerfbeckin kuuluisan alttarimaalauksen Ruotsinpyhtään kirkosta, joka on kivenheiton päässä taidetiloistamme.

STRÖMFORSIN RUUKIN NÄYTTELYT 2020

 

2.6.-5.7.2020

Vinttigalleria:
Terhi Hursti: Aina kiire

 

Pinnan alla kuohuu.
Tie on outo.
Sanat ovat hukassa.
Ajatukset 
sekaisin.
Koko ajan on kiire.

Olen kuvataiteilija Tampereelta ja nuo
runoni säkeet kertovat tämän ajan haasteista ja kaoottisuudesta.
Abstrakteissa maalauksissani pyrin kertomaan samoista asioista liikkeen ja viivojen avulla. Leikittelen viivojen ilmaisuvoimaisilla muodoilla: suorilla, kaarevilla, eri suuntiin lähtevillä, ohuilla, vahvoilla ja sekaisilla. Maalaustapani on syvältä sielusta vapaasti virtaavaa mustemaalausta ja akryylimaaleilla maalattu väri on lisäelementti, jolla voin syventää aihettani ja tunnetta. Haluan näyttelylläni saada katsojat pohtimaan, mihin meillä oikein on kiire.


Galleria V2:
Isabel Pathirane, Sara Pathirane, Hannele Kylänpää, Sanna Karlsson-Sutisna: Luonnonvoimat

Näyttely muotoilee katsojalle hiljaisen ja samalla voimakkaan kokemuksen luonnosta, rakkaudesta ja olemisesta. Elämän hetket kiteytyvät materiaaliin ja väri voi muuttua aineettomaksi.

Näyttelyssä on esillä pieniä veistoksia, maalauksia ja maalauskollaaseja.


Aulagalleria:
Peikko Heiskanen: Otteita puutarhurin päiväkirjasta

 

Puutarhan todellisuus näkyy kukkina, lehtien muotoina, valona ja varjona, kauneutena, joka saa tuntemaan ihastusta ja levollisuutta.

Mutta se, mikä ei ole näkyvissä on yhtä tärkeää kuin näkyvä. Näkymätön asuu lehtisikermän kätkössä, värin hohdossa tulppaanin terälehdellä, kun auringon säde osuu siihen.

Näkymätön asuu kiven halkeamassa tai lammikon liplatuksessa – kätköissä katseilta. Mutta yhtä varmasti kuin kukan hento vaaleanpuna on näkyvissä, näkymätön on varma aavistuksessa – aistimuksessa – , joka ei ole näköaistin, kuulon, tuntoaistin tai hajuaistin tavoitettavissa.

Näkymätön on kuin henkäys, jonka luulee kuulevansa, mutta ei kuitenkaan kuule. Sen olemassaolo herättää kysymyksiä ja levottomuutta, tuo ehkä mieleen muiston lapsuudesta tai kadotetusta ystävästä.

”Tähän näyttelyyn olen koonnut maalauksia puutarhasta. Ne eivät kuitenkaan ole maalauksia kukista, perhosista ja puista. Ne ovat maalauksia väreistä, muistoista, ohikiitävistä ajatuksista, aavistuksesta ja näkymättömästä.

Toivon, että kohtaamme yhdessä hetken näkymätöntä.”

 

 

8.7.-2.8.2020

Vinttigalleria:
Pan Jianfeng: Characters by Heart

Kiinalaislsyntyinen, nykyään Porvoossa asuva ”Sosiaalisen kalligrafi” Pan Jianfeng ripustaa Vinttigalleriaan näyttelynsä ”Characters by Heart”, jossa hän pohdiskelee kielemme rajoittuneisuutta luomalla mustekirjoituksella uusia merkkejä ja kuvia.

As a “Social calligrapher”, Pan Jianfeng has been working as a visual artist for the past 17 years in Shanghai, China. He moved to the old town of Porvoo, Finland in 2016. The self-elected exile to Finland can be seen as his reflection on city life, intertwined with struggling for survival and meaning as an artist.

Working as a PHD researcher at The Modern Calligraphy Research Center, China Academy of Art, he has titled his art practice as “Global Writing”; a new way of looking at calligraphy (a basic human writing knowledge and life philosophy created by intellectuals in Chinese history) by integrating our social contents. He creates new characters and images through ink writing and it is radical to see calligraphy and Eastern writing, as one of the most traditional artistic approaches, used as a tool – a third language, to criticize modern city life. His art practice, from the studio to the public space, enacts the political while challenging the split between west and east in the contemporary context.

Pan Jianfeng

Exhibition :      Characters by Heart

The artist’s research and practice focuses on two questions: “If the text can not be read, how can we communicate? If the text is the image, how should we write?”

The exhibition is based on the artist’s recent reflection on semiotics and the limits of our language, “signifier and signified are two sides of the coin of the sign, but when we look at the Chinese characters, the image and concept are united on one side …

With artificial intelligence we are confronted with the question of
who we are again! And does a machine have a heart or spirit like a human being? If the answer is no, where then is ours?  And how should we visualize it? etc. The artist has been steadily searching for answers to these questions for the past twenty years, through the process of creating new writings and images. From artist’s point of view, the heart is the cosmos itself and the point where our original creativity comes from. The problem is, we can’t see the heart, we can only sense it though our mood or mind, which is changes by the second.
We spend our whole life trying to capture it, and the process becomes something we call life, or just one stroke.


Galleria V2:
Kirsi Kaulanen, Tiia-Riitta Lahti, Katriina Seppälä, Rautanaiset
Rautanaiset Tiia Lahti, Kirsi Kaulanen ja Katriina Seppälä

Metallia eri näkökulmista kolmen ”metallinaisen” yhteisnäyttelyssä. Taidekäsityöläinen ja Strömforsin ruukin seppä Tiia-Riitta Lahti esittäytyy yhdessä kuvanveistäjä Kirsi Kaulasen ja muotoilija Katriina Seppälän kanssa. Kirsi Kaulanen tunnetaan erityisesti Helsingin Musiikkitalon aulan Gaia -veistoksesta. Kaulasen materiaalina on usein laserleikattu, kiillotettu ruostumaton teräs. Katriina Seppälä on suunnitellut mm. aterimia ja tarjoiluastioita.


Aulagalleria:
Hely Seeskari: Ihmisen ja luonnon yhteys

Hely Seeskarin maalauksia

Luonto on kanssani luomassa joka hetkistä tunnelmaa, rauhaa ja hyvää oloa taiteeseeni ja elämääni. Luonto on ollut minulle hyvä opettaja maalaamiseen näyttämällä oman kauneutensa, luovuutensa, herkkyytensä ja rakkautensa.

Luonnosta saan vapauden luoda omanlaista taidettani, joka rauhoittaa niin mielen kuin taiteen syvyydenkin. Aiheet tauluihin voivatkin täten ailahdella, kuin luonnon oma rytmi vuodenaikojen mukaisesti.”

 

4.8.-6.9.2020

Vinttigalleria:
Taiteilijaryhmä KIINNEVOIMA: Heureka-Olen löytänyt


Nimi Kiinnevoima valikoitui selatessa
kirjaa ”Pieni Tietosanakirja osa II” vuodelta 1950. Siinä kiinnitti huomiota sana Koheesio. Se tarkoittaa kappaleiden molekyylien välistä, kappaleita koossa pitävää voimaa. Meidät kiinnittää värit, ei tekniikka, ei taito, vain värit. Toinen asia josta olemme samaa mieltä on se, että taide on hyvää sekä ruumiille että sielulle.

Galleria V2:
Mervi Lakkala: Est Fungus

Mervi Lakkalan sieniaiheisia maalauksia
Olen jo hyvin pienenä ollut kiinnostunut sienistä. Taiteilijana näen ne rytmeinä ja väreinä, joiden estetiikka on lähellä ajatteluani. Sienimetsällä käydessäni aistini valpastuvat. Koen olevani osa suurempaa kertomusta. Olen käyttänyt maalausteni pohjana valokuvia. Olen lähtenyt maalaamaan niitä auki saavuttaakseni aistimuistikuvia, puhunut symboliikan kautta ymmärtääkseni elämän kiertokulkua ja järjestelmää.

Aulagalleria:
Marja Maljonen
Marja Maljosen maalauksia
Olen espoolainen kuvataiteilija ja työskentelen lähinnä öljy- ja akryyliväreillä. Maalausjälkeni on hieman horisonttaalista. Läpikuultavia värikerroksia, joissa sävyt soljuvat väristä toiseen.
Murrettu värimaailma viittaa luontoon, luonnon ja elämän ajattomuuteen.Tunteet valtaavat toisinaan alaa teoksien rakenteissa ja värimaailmoissa. Työt ovat usein tasavahvoja. Maali on virtausta kankaalle, valunnut ja pirskahdellut ja näin jättänyt jälkensä kankaalle.

Jag är konstnär från Esbo och jag arbetar huvudsakligen I olja och akryl färger. Mitt mölningsavtryck är lite horisontellt. Genomskkinliga färglager med nyanser av färg från en färg till en annan. Den trasiga färgervärlden hänvisar till naturen, naturens och livets tidlöshet. Känslor upptar ibland fältet i verk och strukturer. Jobb är ofta lika starka. Färgen har flödat på duken, droppat och sprutat och lämnat sitt märke på målningen.

I am an artist from Espoo and I work mainly in oil and acrylic colors. My painting imprint is a bit horizontal. Translucent layers of color with shades of color from one color to another.
The broken world of colors refers to nature, the timelessness of nature and life. Emotions sometimes occupy the field in the structures and worlds of works. Jobs are often equally strong. The paint has flowed onto the canvas, dripping and splattering, leaving its mark on the canvas.

 

 

 

 

 

STRÖMFORSIN RUUKIN NÄYTTELYT 2019

 

4.5.-9.6.2019

Vinttigalleria:
Udi Salmiaitta, Risto Saukonpää, Aki Suutari

Teokset: Udi Salmiaitta, Risto Saukonpää, Aki Suutari

Udi Salmiaitta, s.1986, on Kotkalainen kuvataiteilija. Akvarelleissaan Salmiaitta tarkastelee yksityiskohtaisesti luontoa ja sen kiertokulkua. Sään ja ajan muokkaamat pinnat ja materiaalin tunnun löytäminen ovat ovat keskeisessä osassa Salmiaitan työskentelyä.

“Maalaaminen on minulle hengellistä työtä; hidas kerroksien lisääminen ja muodon veistäminen on meditatiivista pysähtymistä pyhyyden äärelle. “

Saukonpää: ”Teosteni tarkoitus on etsiä perinteisen kuvataiteen (tarkemmin maalaustaiteen) ja valokuvan rajapintaa valokuvauksen tekniikan keinoin.” Milloin valokuvasta tulee maalauksellinen? Mitkä elementit häivyttävät valokuvan dokumentaarisuutta ja siirtävät sen viestin, tunnelman, olemuksen maalaukselliseksi? Vaikuttavatko värit ja aiheet siihen, että valokuvateos lipuu kohti maalausta ja missä raja kulkee?

Suutari: Teosteni hahmot ovat turhuuden kuninkaita. Ne kuvaavat ihmishahmoja, jotka ovat jääneet kiinni itseään vahingoittaviin ja elämää rajoittaviin asioihin. Asioihin, joita olisi helppo muuttaa, mutta tottumus ja laiskuus ovat vallanneet elämän. Osalle hahmoista turhuuksista on kasvanut jopa ylpeyden aihe. Syy, jolla voi perustella staattiseksi jämähtänyttä elämäntilannetta.

Kuninkaiden aiheina voi olla esimerkiksi status. Tietyn brändin tuotteita ostamalla ihminen omaksuu sen edustaman elämäntyylin ja arvot.Tuhlailevasta ja esineiden ympärillä pyörivästä elämästä kasvaa ”kruunu”. Tilanne, jossa elämä koostuu rahan ansaitsemisesta ja ostamisesta, tietyn elintason ylläpitämisestä.
Me ihmiset olemme hyviä valehtelemaan itsellemme ja totumme helposti vallitsevaan tilanteeseen, vaikka se olisi korjattavissa ja elämänlaatu parannettavissa. Teosten musta huumori ja näyttävyys herättävät meitä tutkimaan omaa elämäämme ja omia ”turhuuden kruunujamme”. Mitkä asiat sitovat meidät huonoihin elämäntilanteisiin ja haitallisiin asioihin ja miten voisimme korjata tilanteen?

Galleria V2:
Jaakko Stick, Niina Tervala: Kasvissyöjäkasvin ruokavalio

Niina Tervalan (oik. ja vas.) ja Jaakko Stickin (kesk.) maalauksia

Niina Tervala löytää taiteessaan Suomen luonnon mystiset salaisuudet ja lumoaa katsojan fantasiamaailmaan, jonne on aina toivonut eksyvänsä. Minulle on tärkeää, että saan vangittua tauluihini juuri sellaisen tunnelman kuin haluan. Se, että maalauksesta voi aistia siihen liittyvän äänen tai tuoksun, tuo lisää syvyyttä maalaukseen.

Aivomerisukeltaja Jaakko Stick on jo yli kymmenen vuoden ajan pidättänyt hengitystään surrealistisessa valtameressä yrittäessään kalosseillaan täyttää absurdismin kumisaappaita. Harharetket todellisuuteen ovat historiaa.

Aulagalleria:
Emmu Johansson, Aino Säävälä, Helka Heinonen, Miina Puolitaival: Dual Painting

Dual Painting

Kuka tahansa olisi voinut maalata nämä maalaukset. Olemme työskennelleet metodilla, jossa kadotimme oman taiteilijaidentiteettimme. Muodostimme maalauksilla tilan, jossa pyrimme luomaan illuusion siitä, että katsoja olisi voinut tehdä maalaukset. Tasa-arvoistava tapa katsoa taidetta on pyyhkiä liiallinen ymmärryksen vaatimus pois katsojan ja teoksen väliltä. Teoksissa on käytetty pohjina ainoastaan kierrätysmateriaaleja. Maalaukset ovat valmistuneet yli puolen vuoden ajalla. Maalasimme huoneessa hiljaisuudessa tai satunnaisten äänien, kuten soittoharjoitusten kantautuessa tilaan. Emme olleet alussa päättäneet maalausten määrää. Maalaustauoilla aloimme kirjoittaa ajatusten virtaa kanavien avaamiseksi sanoille. Maalaukset toimivat siltana verbaalisen ja visuaalisen kokemuksen välillä. Projekti laajentui pyytämällä mukaan muitakin kirjoittamaan maalaustemme pohjalta. Kukaan ei ole nähnyt toistensa tekstejä ennen niiden valmistumista. Aino Säävälä ja Emmu Johansson ovat maalausten takana ja kaikki työryhmän jäsenet ovat kirjoittajina mukana projektissa. Dual Painting on kysymysmerkki; kollektiivisen tajunnan, maalauksen ja runon yhteyden testi. Näyttelyssä nähdään yhteismaalaukset ja niiden pohjalta kirjoitetut runot.

11.6.-7.7.2019
Vinttigalleria:
Tanja Nyo: We Are The Bio Robots Kuvan maalaus: Tanja Nyo

Kuvataiteilija Tanja Nyo (1969) on tutkinut ihmiskehoa ja kehon liikettä useissa teoksissaan. Nyon abstraktit maalaukset pohtivat myös kehon estetiikan ja yhteiskunnan muuttumista: ”Taiteilijan rooli yhteiskunnassa on toimia sen tulkkina ja tarkkailijana. Tulevaisuuden tarkastelu visuaalisin keinoin onkin erityisen tehokas kulma”.

Miltä tulevaisuuden trendikäs ihmiskeho voisi näyttää? Ihmisen ja teknologian välinen suhde on muutostilassa. Tulevaisuudessa kone voi olla osa ihmistä, ja nanorobotit korjaavat kehomme vaurioita. Luustoa sekä lihaksia voidaan vahvistaa ja lisäraajoja kasvattaa keinotekoisesti. Kehon biohakkerointi on täällä jo nyt.

Futuristista kehonmuokkausta tutkiva abstrakti maalaussarja tarkastelee ihmiskehon tulevaisuutta tekoälyn aikakaudella. Mitä se voisi tarkoittaa, jos vain mielikuvitus on rajana? Kehonmuokkaus kumpuaa usein ihmisen tarpeesta tulla hyväksytyksi ja herättää huomioita.

Näyttelyssä on esillä maalauksia sarjasta We Are The Bio Robots sekä uudempia teoksia vuodelta 2019.

 

Galleria V2:
Ritva Larsson: Maalauksia
Kuvan maalaus: Ritva Larsson

Tämä nimellä ”Maalauksia”-ristitty näyttelyni on jo toinen Strömforsin ruukin galleriatiloissa pitämäni näyttely. Nyt esillä on kattava kooste tuotantoni keskeisimmistä osioista. Valmistuin vuonna 2009 kuvataitelija AMK:ksi Lahden Taideinstituutista, joten tämä näyttely on samalla itselleni oma kymmenen vuotta taiteen ammattilaisena toimimisen juhlistus.

Työskentelen hyvin perinteisesti väreillä kaksiulotteiselle pinnalle. Pääasiallisesti käytän joko öljyvärejä tai akvarelleja. Tässä näyttelyssä olen pyrkinyt tuomaan molempia tasapuolisesti esille. Akvarellissa tekijää kiehtoo ilmaisun herkkyys, valolla ja varjolla leikittelyn mahdollisuus. Öljyväri on ilmaisukeinona vahvempi, väri saavuttaa tarvittaessa jopa koloristisesti hyökkäävän asteen.

Yhdistän työskentelyssäni hyvin klassista esittävää ja abstraktiota: aamulehden kriitikko käytti aiemmasta näyttelystä termiä ”sosiaalinen realismi”. Sosiaalinen viittaa aikaan, ajan ilmiöihin ja yhteiskuntakritiikkiin. Yksi tuotantoni pääteemoista vuosien varrella on ollut sosiaalisen oikeudenmukaisuuden korostaminen, syrjäytettyjen ja marginaalissa elävien tai systeemistä tipahtaneiden kuvaaminen. Toiselta koulutukseltani olen yhteiskuntatieteiden maisteri, joten kuvan ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden vaatimusten yhdistäminen maalauksiin on ajatuksellisesti luontevaa.

Toinen punainen lanka tuotannossani on ollut kaupungin ja sen nykyhetken kuvaaminen sekä luonto ja maisemat tässä päivässä: kaupunkinäkymät ihmisineen ja kulkuneuvoineen, ihmisen muokkaama tai muokkaamatta jättämä luonto. Ajankuvaa voi hyvin tarkastella maisemamaalauksen keinoin. Maisema on oma haasteellinen taiteenlajinsa, nouseva genre, joka turhaan on ollut hetkittäin ehkä jopa aliarvostettu. Maalarille se on haastava; miten tehdä maalauksesta kiinnostava ja samaan aikaan kaunis ja tasapainoinen.

Tähän näyttelyyn olen varta vasten maalannut muutamia töitä. Pääosin näyttely kuitenkin koostuu nostoista eli aiempien näyttelyitteni parhaista paloista. Koska kuva puhuu enemmän kuin tuhat sanaa, annan kuvien puhua puolestaan.

Aulagalleria:
Miia Westerlund: Kulttuurimaisema


Kuvataiteilija Miia Westerlund katselee ja kuvaa tuttuja kulttuurimaisemia uudestaan ja uudestaan. Westerlund etsii kauniisti siivottujen julkisivujen takaa kaikenlaista sinne historian saatossa kenties kätkettyä. Tänäkin päivänä useissa näissä paikoissa ja rakennuksissa asutaan edelleen. Ja niissä rakastetaan ja vihataan, tapellaan ja naidaan ihan kuten missä tahansa lähiössä. Idylleissä tapahtuu karmeitakin asioita.

Westerlund on valokuvannut Kulttuurimaisema sarjaa varten useassa kaupungissa ja maassa. Taiteilija valokuvaa tuttuja maisemia ja rakennuksia, ja rakentaa paikoista kerroksellisia kuvia. Niin kuin historia koostuu vuosista, tapahtumista ja kerroksista, muodostuvat hänen kuvansa samoin. Kuvat ovat mitä katsoja tahtoo niiden olla. Historia on miten se kerrotaan. Taide on miten se ymmärretään.

9.7.-4.8.2019


Vinttigalleria:
Petra Kallio, Teija Lehto, Aino Toivettula, Tiina Vainio, Hanna Varis: Puutarhassa

Puutarhassa,

on ikuisuus vain lyhyt hetki.

Valo kuin multa, 

se siivilöityy lehtisihdin lomasta

ja kasvavat pellavapäät paljain varpain. 

On meillä ystävyys,

sen lämpö ja odotus,

kesä pitkä

ja madolla mittauksen retki.

(Petra Kallio)

Viisi Varsinais-Suomalaista taiteilijaa ovat koonneet yhteen teoksia näyttelyyn ”Puutarhassa”. Petra Kallio, Teija Lehto, Aino Toivettula, Tiina Vainio ja Hanna Varis ovat kaikki taidegraafikoita ja Turun Taidegraafikoiden jäseniä. Näyttelyssä on grafiikan lisäksi esillä myös maalauksia ja esinekoosteita. Näyttelyssä pääset vaeltamaan hehkuvan runsaan puutarhan sisuksiin. Mitä kaikkea siellä kohtaatkaan: pienen pieniä kukkia, ötököitä, perhosia, nuppuja, valtavia juuria ja puita, nuoria, vanhoja, vetreitä ja ränsistyneitä kasveja.

 

Galleria V2:
Taidesepät ry: 40 v.-juhlanäyttely

Taidesepät ry täyttää tänä vuonna 40 vuotta ja sitä juhlistetaan Ruotsinpyhtään Ruukissa juhlanäyttelyllä. Taideseppien kesänäyttelyllä on jo pitkät perinteet Ruotsinpyhtäällä ja mikä olisikaan parempi paikka juhlanäyttelylle kuin raudan taonnan historiaa henkivä ruukkimiljöö.

Juhlanäyttelyyn on valittu jäsenien uusia töitä, joissa näkyy tämän päivän sepäntyön ”trendit”.

Lisäksi näyttelyyn on koottu töitä Taideseppien alkuajoilta 80- ja 90-luvuilta sekä seppämestarien näyttötöitä 2000 luvulta. Näin yleisöllä on mahdollisuus nähdä Taideseppien historiaa ja äärimmäistä teknistä osaamista seppämestarien näyttötöiden yksityiskohdissa.

 

Aulagalleria:
Rasaliina Seppälä: Eläinenergiaa

”Teos voi olla sekä tekijälleen, että katsojalleen vapauttava ja terapeuttinen. Herkkä ja silti hyvin koskettava. Pyrin luomaan teoksiini lämpöä ja empatiaa. Parasta on kun valmis teos koskettaa ja liikuttaa täysin vierasta ihmistä.”

6.8.-8.9.2019

Vinttigalleria, Galleria V2, Aulagalleria:
Nelli Nio, Jenni Tuominen, Tiina Wallius, Jukka Pylväs: Metsäpolku

Kaikkia neljää taiteilijaa yhdistää rakkaus luontoon, suomalaisiin
metsiin ja metsän eläviin. Ruukkialueen kaunis ympäristö tukee
näyttelyn luontoteemaa. Näyttelytila rakentuu maalauksista ja
installaatiokokonaisuuksista, jotka koostuvat mm. keramiikka-, puu- ja
paperimassateoksista.

Tarkempi tutkiskelu avaa katsojalle myös syvempiä näkökulmia luonnon
tärkeydestä ja korvaamattomuudesta. Näyttely puhuu suomalaisen luonnon
puolesta

 

————————-

Kaikki näyttelyt ovat myös myyntinäyttelyitä. Meillä on hyvä mahdollisuus tehdä upeita löytöjä kotisi tai yrityksesi tiloihin!
Taidetoimintaa kehittää alueella Vireä Strömfors Ry.

 

AvoinnaVintti- ja Aulagalleria, Galleria V2

Ruukintie 10 F
040 540 0767

Avainsanat:

ruotsinpyhtää, ruukki, strömfors, taidekesä, taidenäyttelyt, tallinvintti

Ruukin ympäristö tarjoaa helposti saavutettavan ja ainutlaatuisen luontokokemuksen

Näyttelyaikahaku 2021


Ruukin ympäristö tarjoaa helposti saavutettavan ja ainutlaatuisen luontokokemuksen

Ruotsinpyhtään kirkko

Alapaja ja konttorimuseo