Etusivu » Näe » Vintti – ja Aulagalleria, Galleria V2

Vintti – ja Aulagalleria, Galleria V2

Vaihtuvat upeat näyttelyt entisen tallirakennuksen yläkerrassa.

Strömforsissa on tilaa taiteelle! Tule ja tutustu näyttelytarjontaamme kolmessa eri näyttelytilassa, jotka sijaitsevat entisen tallirakennuksen vinttitiloissa.

Kaikkiin näyttelyihin on tietenkin vapaa pääsy ja ne ovat avoinna tiistaista sunnuntaihin klo. 11-17.
Kesän 2018 näyttelykausi on 5.5.-9.9.2018.

Kesä 2018 pitää sisällään mm. maalauksia, keramiikkaa, puuveistoksia, Ite-taidetta, sekä Iittalastakin tuttuja naivistitaiteilijoita. Näyttelymme vaihtuvat useaan kertaan kesässä, joten meillä kannattaa poiketa useamminkin!

Taiteen ystävät bongaavat samalla retkellä myös Helene Schjerfbeckin kuuluisan alttarimaalauksen Ruotsinpyhtään kirkosta, joka on kivenheiton päässä taidetiloistamme.

Kesän taidenäyttelyt 2018
———————–

05.05.-10.06.

GALLERIA V2:
Katariina Souri, Eliya Zweygberg

Katariina Souri: Unicorn, Eliya Zweygberg: Great Blue Heron

Eläimiä saduista ja tarinoista, Katariina Sourin maalauksia ja Eliya Zweygbergin veistoksia.

VINTTIGALLERIA:
Annika Ruuska & Jaana Tuomisto: Face to Face

Annika Ruuskan akryylimaalaus levylle, sekä Jaana Tuomiston teoksia sarjasta ”Kanssakulkijat”

Yhteisnäyttelymme aiheeksi valikoitui kasvo teema. Kasvot ovat meille kuin peili josta heijastuu erilaisia ihmisenä olemisen muotoja. Emme halua esittää ketään olemassa olevaa henkilöä vaan enemmänkin tunteita. Ihmiset joita tulkitsemme eri tekniikoilla ovat mielen tunnetiloja juuri sinä hetkenä.

Annika Ruuska on helsinkiläinen kuvataiteilija. Hän työskentelee pääasiallisesti akryylimaalausten sekä akvarellien parissa.

Jaana Tuomisto on vantaalainen kuvataiteilija jonka teokset ovat monotypioita. Monotypia on maalauksellinen taidegrafiikan tekniikka, jossa jokainen vedos on uniikkiteos.

AULAGALLERIA
Carita Nissinen: Oopses and do’s II

Carita Nissisen teokset: Drinks with Friends II, sekä The Nest

Näyttely koostuu teoksista, joissa sattuma ja suunniteltu ovat vahvasti läsnä, Oopses and do’s.
Alku on sattumaa ”OOPS”, kun värit valutetaan kankaalle. Lopputulos on suunniteltua ”DO”, kun värien lisäysten ja muotojen piirtämisen kautta lopputuloksesta tulee tekijänsä näköinen. Molempia tarvitaan ennen kuin teos on valmis.

Sama yllätyksellisyys on läsnä joka päivä. Emme voi suunnitella kaikkea, vaan sattumalla on aina oma paikkansa arjessa. Kukaan ei tiedä mitä tämäkin päivä tuo tullessaan.
Teosten värien voimakkuus yllättää välillä itsenikin. Ennen enemmän murrettuja ja maanläheisiä värejä käyttäneenä nämä vahvat värit ovat tervetulleita.
Teokset, joissa käytetään pouring-tekniikkaa, syntyvät siten, että ensin värit sekoitetaan värikuppeihin, joista ne kaadetaan teokselle valutustekniikalla. Tämän jälkeen teos saa usein lisää väriä, jolloin lopputulos sisältää useita värikerroksia, sormimaalausta, telausta, sivellintekniikka jne. Joskus teokseen tulee jo valutusvaiheessa lopullisia muotoja ja kuvioita. Arvaamattomuus tekee tästä tekniikasta mielenkiintoisen ja monipuolisen.


12.06.-08.07.

VINTTIGALLERIA:
Petri Merta: Merta edemmäs kalaan…

Petri Merta: Viimeinen tango Pariisissa, sekä Andalusialainen koira

Joskus on turha mennä Merta edemmäs kalaan; joskus se on taas tarpeellista, jotta löytää uusia näkökulmia asioihin.”

 

Kuvataiteilija Petri Merran maalauksia, piirustuksia ja grafiikkaa. Tekijä on pitänyt viime vuosina useita yksityisnäyttelyitä eri puolilla Suomea. Teokset on toteutettu monipuolisesti mm. öljy- ja akryylimaaleilla, liidulla, hiilellä ja erilaisilla sekatekniikoilla. Grafiikan sarjoja Petri Merta on toteuttanut kivipiirroslitografioina yhteistyössä Helsinki Liton kanssa.

Petri Merta on tullut tunnetuksi myös palkittujen lyhytelokuvien ja tv-dokumenttien käsikirjoittajana, kuvaajana ja ohjaajana. Hän on mm. lastenohjelmahahmon Tuttiritari alkuperäinen käsikirjoittaja sekä monien kansainvälisten luontodokumenttien kuvaaja ja ohjaaja.

Kuvataide on antanut tekijälle mahdollisuuden tuoda esiin uusia puolia luovuudestaan, joita ei voi kirjoittamisen, valokuvien, elokuvan ja videon avulla ilmaista.
Lisää tietoa tekijästä ja hänen kuvataiteestaan löytyy kotisivuilta:
www.mertarte.com

Yhteystiedot:
+358400625381
petri.merta@mertavision.com

GALLERIA V2:
Art Point ry: In Touch / Yhteydessä

Tuula Ahvenvaara: Ihmemaassa, Henrik Stenlund: Hamari, Terttu Tuiremo: Sisäiset ystävät, Marju Karlsson: Tarueläin 2, Satu Spangar: Ancient Fires, Riitta Kilpi: Monetin matkassa, Riitta Kilpi: Rannalla, Sari-Aino Tolonen: Adventure, Outi Turtiainen: Pohjankruunu 2, Outi Turtiainen: Kuun verkossa

Taiteilijat: Tuula Ahvenvaara, Marju Karlsson, Riitta Kilpi, Outi Mietala, Satu Spangar, Henrik Stenlund, Sari-Ainpo Tolonen, Terttu Tuiremo, Outi Turtiainen, Sinikka Ustinov-Jones, sekä Liisa Waali

Taiteilijat kertovat itsestään ja taiteestaan näin:

Tuula Ahvenvaara, Helsinki
”Maalausteni lähtökohtana on suhteeni luontoon, myytteihin ja kansanperinteeseen. Luonnon kiertokulku talvesta kevääseen ja kesästä syksyyn näkyy töitteni vahvoissa väreissä. Luontokokemukset ovat minulle kokonaisvaltainen mielen ja kehon elämyksellinen voima josta saan innoitusta maalatessa.”

Marju Karlsson, Tuusula
”Maalatessani minua ohjaa mielikuva ja visio päämäärästä. Maalaan akryyleilla, temperalla ja öljyllä. Käytän mielelläni isojen siveltimien voimaa. Teemani ovat vaihtelevia, usein sarjoja.”

Riitta Kilpi, Helsinki
”Värit tuovat energiaa ja iloa elämääni. Öljyväreillä maalaaminen vie minut irti arjesta. Annan siveltimen, värien ja luovuuden viedä minua mennessään, värit innoittavat ja visioni saattaa muuttua useaan kertaan ja lopputulos on usein aivan muuta kuin aluksi olin ajatellut. Musiikki on minulle tarkeää ja maalatessani luon omanlaistani sinfoniaa.”

Outi Mietala, Kiljava
”Työskentelen maalauksen, yhdistelmätekniikoiden, grafiikan ja valokuvan keinoin. Kuvataiteen tekemiseni ytimessä on muutoksen kuvaaminen ja varmaan siksi teokseni muotoutuvat usein sarjallisiksi. Värit, muodot, sommittelu, valo, kontrastit ovat rakennusaineina muutoksen kuvaamisessa.”

Satu Spangar, Järvenpää
”Maalaan, koska maalausteni kautta pääsen luomaan mahdollisuuksia kurkistaa mystiseen horisonttiin ja universaaliin tietoisuuteen.”

Henrik Stenlund, Mäntsälä
”Maalaustyylini on lähinnä impressionistinen symbolistisin piirtein ja käytän erilaisia tekniikoita öljystä hiilipiirroksiin. Vietän vuosittain viikkoja tuntureilla, metsissä ja merellä sulautuen luontoon, piirtäen ja maalaten siellä ja kooten vaikutteita. Ympäristökysymykset ovat läsnä ajatusmaailmas- sani ja haen keinoja löytääkseni niiden toteutuksen kankaalla.”

Sari-Aino Tolonen, Helsinki
”Olen alunperin Vedic Art taiteilija. Maalaan intuitiivisesti, enkä yleensä etukäteen suunnittele tarkkaan mitä tulen maalaamaan. Viime vuosina olen käyttänyt perinteistä mehiläisvahamaalaus- tekniikkaa (Encaustic Art), jonka monipuolisuus, luonnonmukaisuus ja rajattomat mahdollisuudet kiehtovat minua.”

Terttu Tuiremo, Helsinki
”Oleellisinta taiteessani ovat puhtaat, voimakkaat värit ja pelkistetyt muodot. Kuvakieleni on modernia, osittain esittävää. Aiheiksi valitsen usein luonnon ilmiöt tai sisäisen minäni maisemat. Töissäni tutkin myös kaikuja siitä ”tuntemattomasta” ulottuvuudesta johon minulla on ollut aina yhteys.”

Outi Turtiainen, Vantaa
”Taiteellinen työskentelyni perustuu tunnemaailman jännitteisiin, joiden tulkitsijoina korostuvat liike, rytmi, sekä voimakkaat värit. Teosteni teemat kumpuavat luonnon monimuotoisuudesta, sekä
tarujen ja mystiikan maailmasta, missä näkyvä ja näkymätön sulautuvat yhdeksi kokonaisuudeksi. Tekniikkana käytän jatkuvaa prosessia, jossa valmiit työt toimivat usein kasvupohjana uusille projekteille. Teokseni ovat akryylimaalauksia.”

Sinikka Ustinov-Jones, Järvenpää
”Haluan kokeilla ja yhdistää eri materiaaleja ja tekniikoita, jotka vaihtelevat ja määräytyvät mielenkiintoni, aiheen tai löydetyn ”aarteen” mukaan. Luonto ja sen vuorovaikutukset meidän ja toistemme kanssa ammentavat aiheita teoksiini.”

Liisa Waali, Pornainen
”Pääteemoina kuvanveistossani ovat ränsistyneet tai tuhoutuneet tilat, rakennukset ja esineet, mätänevät, rujot eläimet ja kasvottomat hahmot. Teemojani työstän kuvataiteen eri tekniikoilla: pronssivalu, taonta, hitsaus, keramiikka, sekatekniikka, grafiikka ja puunveisto. Näillä valinnoilla otan kantaa luonnon monimuotoisuuden tuhoutumiseen, rakennetun ympäristön muutoksiin sekä elinympäristömme energiaratkaisujen valintaan.”

 

AULAGALLERIA:
Juha Siirto: Murrettu

Näyttely koostuu murretuilla väreillä maalatuista akvarelleista, luontoaiheista, maisemista ja eläimistä.
”Olen 65v kuvataiteilija Harjavallasta, maalannut koko ikäni, aloittanut grafiikalla sitten öljyväreillä ja nyt parikymmentä vuotta maalannut
pelkästään akvarelleja.”

10.07.-05.08.

VINTTIGALLERIA:
Neliapila / Fyrklöver

Taiteilijat: Irja Suutarinen, Katriina Pere, Mau Salmi, Tua Mylius

GALLERIA V2:
Luru Hirva: Tuulen viemää

Luru Hirvan 50-vuotisjuhlanäyttely ”Tuulen viemää”, jossa keramiikkaa ja akvarellimaalauksia.

AULAGALLERIA:
Rauni Koivisto & Pirkko Pullinen-Valtonen: Naivismin iloa

Rauni Koivisto: Vekkulivasikka ja Pirkko Pullinen-Valtosen ”Circus Day Off”

Raunin naivistiset naiskuvaukset maaseudun luonnossa lehmien, kanojen ja kissojen seurassa.
Pirkon teoksissa esiintyy välillä myös leijonia,
norsuja ja sirkuselämää.


07.08.-09.09.

VINTTIGALLERIA:
Olli Räty: Yhdessä piirissä

Maalattuja puuveistoksia ja –reliefejä, akryyli ja öljymaalauksia

GALLERIA V2:
Kaarina Kellomäki: Uni ja valve

– UNI sisältää installaatioita mm. ”Öisiä kuvia” ( lepakot) ja ”Virkkaan öisin”, jotka kertovat ihmisen ajatuksista, peloista ja murehtimisesta, kun uni ei tule.

– VALVE herättää, tekee kysymyksiä, on läsnä. Se on kertomus omasta heräämisestä ympäris- töön, kierrätykseen ja kestävään kehitykseen.

AULAGALLERIA:
Susanna Judin: Global Warming

Susanna Judin: teoksia sarjasta GLOBAL WARMING

carborundum 2017

”Yksi aikamme merkittävimmistä haasteista on ilmastonmuutos. Haluan teossarjallani nostaa asiaa esiin ihmisten tajuntaan. Taiteilijana en voi ummistaa silmiäni meneillään olevalta kehitykseltä.”

 

————————-

Kaikki näyttelyt ovat myös myyntinäyttelyitä. Meillä on hyvä mahdollisuus tehdä upeita löytöjä kotisi tai yrityksesi tiloihin!

Julkaisemme kuvia ja lisätietoja näyttelyistä kevään ja kesän mittaan.
Taidetoimintaa kehittää alueella Vireä Strömfors Ry.

AvoinnaVintti- ja Aulagalleria, Galleria V2

Ruukintie 10 F
050 575 50 84/044 964 48 53

Vibroakustinen hoito

Pajakahvila

Lomatähdet

Strömfors Bed & Bistro

Strömforsin klubi

Musaterapia