Etusivu » Shoppaile » Ruukin puodeista löytyy ainutlaatuisia kotiin viemisiä

Ruukin puodeista löytyy ainutlaatuisia kotiin viemisiä

Kierrätettyä, luonnonmukaista, lähellä tuotettua. Niistä on ruukin puotien valikoimat tehty.

Esittelemme tässä ruukin puodit kesällä 2020:

Ruukin pääparkkipaikan kupeessa, vanhassa sahassa, toimii ympärivuotisesti Roseborg, joka on perinteisiin, ekologisiin ja luonnonmateriaaleihin keskittynyt rakennusmateriaali ja -tarvikemyymälä. Isosta varastosta löytyy myös aitoja vanhoja ovia, ikkunoita, hellanosia ja listoja. Ihana aikamatka ja ehdottomasti käymisen arvoinen paikka!

Kirkolle päin käännyttäessä, punaisen tiilitalon päädyssä sijaitsee toinen ympärivuotinen puoti A´la Talli. Puotia pitää artesaani Anne Laakso, ja puodista löytyy myös Annen omat työtilat. A´la Tallin takaseinää koristaa Piian Herkut –tuotevalikoima. Ruukissa suomalaisista luonnon raaka-aineista käsintehdyt mehut, hillot, marjajauheet ja erityisesti suussa sulavat jäätelöt ovat tämän kesän myyntihittejä! Myös luonnonmukainen kosmetiikka ja puiset lelut ovat asiakkaiden suosiossa. Anne painottaakin valikoimassaan pienten valmistajien kotimaisia kädentaitotuotteita.

Ruukin raitin alkupäässä olevaa vanhaa letkutornia on mahdotonta olla huomaamatta. Ensimmäisestä ovesta astutaan Axel & Idan pikkuruiseen myymälään. Pienestä koostaan huolimatta valikoima on kattava ja laadukas. Axel & Idan useat tuotteet ovat kierrätysmateriaaleista valmistettuja. Lasistudio Jan Torstenssonin esineet on valmistettu kierrätyslasista, Kellariompelimo Elinan laukut käytetyistä purjeista ja Sinisen Sopukan Minnan hameet kierrätyskankaista. Valikoimasta löytyy myös Raija Tikkasen keramiikkaa, Kulkurisydämen rautalankatuotteita ja Silwetanja Artin vesivärimaalauksia.

Axel & Idan naapuri on Hulda Huoleton! Huldan tämän kesän hitti on tölkkihattu, jolla pelastetaan pörriäisten lisäksi ihmiset ikäviltä yllätyksiltä. Uutuutena Huldasta löytyy aivan ihastuttavat Kristiina Grönroosin lasiesineet. Huldan peräkammarissa on laaja valikoima Huhtasrinteen hunaja –tuotteita.

Ruukin raitin päässä, vanhan tallin alakerrassa sijaitsee vielä kaksi puotia. Tallin puotia pitää 10 yrittäjää, ja valikoimaa löytyy laidasta laitaan. Tämän kesän suosikiksi on noussut kauniit hyönteishotellit. Suosittuja ovat olleet myös Suvi Pelkosen Elmerelli-laukut. Valikoimassa on paljon tekstiilejä huovutetuista tossuista sukkiin, lapasiin, ponchoihin, mattoihin, tilkkutöihin ja trikoopipoihin. Puodissa on myynnissä myös jonkun verran vanhaa tavaraa.

Tallin puodin vieressä oleva Jeppis kutsuu luonnonmukaisten pesuaineiden maailmaan. Kestosuosikki on yrittäjän valmistama pyykkietikka, jota löytyy lukuisissa eri tuoksuissa. Suureen suosioon on noussut tänä kesänä wc-pommit, joiden uskomaton teho perustuu sitruunahappoon. Myös ekologiset vahatut kestokääreet viedään käsistä sitä mukaan kun niitä valmistuu.

Tervetuloa nauttimaan puotien tunnelmasta. Puodit ovat hyvä tapa tukea pienyrittäjää ja saada samalla matkaan jokin muisto ruukkivierailusta. Alueella toimii lisäksi yrittäjävetoinen päivittäistavarakauppa M-market Ruukki.


Roseborg Oy – perinnerakentamisen aarreaitta

Axel & Ida

Tallin Puoti