Kymijokilaakson pyöräilyreitti

Unohtumaton Kymijokilaakso - pyöräilyreitti

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Unohtumaton Kymijokilaakso

Kymenlaakson helmi, Kymijoki, virtaa ylväänä maakunnan halki Kouvolasta Kotkaan ja edelleen viitenä jokihaarana mereen. Alueen aarteet, Ruotsinpyhtää ja Strömforsin ruukki, kukoistavat tässä tarinassa. Joelta käsin avautuu ainutlaatuinen näkymä, mutta myös pyöräilemällä voi kokea monipuolisesti jokilaakson kauneuden. Hyppää siis pyörän selkään ja suuntaa kohti Kymijokea!

Unohtumaton Kymijoki-pyöräilyreitti alkaa virallisesti Kouvolan rautatieasemalta ja kulkee etelään pitkin jokivartta. Matkan voit kuitenkin aloittaa mistä kohdasta reittiä vain. Matkalla paljastuu joen rooli vaurauden ja virkistyksen lähteenä. Reitin varrella kohtaat suuria paperitehtaita, idyllisiä maaseutukyliä peltoineen sekä useita upeita koskeja ja jokimaisemia. Kotkassa, reitin eteläosassa, pyöräilijät voivat tutustua historiallisiin kohteisiin ja palkittuihin puistoihin, ja merelläkin kannattaa pyörähtää. Reitin paluuvaiheessa matka suuntautuu Pyhtäälle ja Loviisaan, joissa Valkmusan kansallispuisto ja Strömforssin ruukin idyllinen alue odottavat vierailijoita.

Meidän vinkit:

Tällä reitillä on runsaasti mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Kuntakohtaisesti poimittuna reitin varrelta löytyvät kohteet joissa kannattaa vierrailla:

Kouvola:
– Ahvion kosket
– Ankkapurhan kulttuuripuisto

Kotka:
– Kotkan palkitut puistot, erityisesti Sapokan vesipuisto ja Katariinan Meripuisto
– Langinkosken keisarillinen kalastusmaja ja Langinkosken luonnonsuojelualue
– Merikeskus Vellamo
– Kotimaisten kalojen akvaario, Kotka Maretarium

Pyhtää:
– Valkmusan kansallispuisto
– Pyhän Henrikin keskiaikainen kivikirkko

Loviisa:
– Strömforsin ruukkialue
– Aito 1970-luvun Gulfin baari

Yövy Strömforsin ruukin Bed&Bistrossa ja tutustu Kymijokilaakson aarteisiin pyörän selässä, ja nauti monipuolisista maisemista ja historiallisista kohteista matkasi varrella!