Rakennushistoriakävely

Rakennushistoriakävely

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Rakennushistoriakävely

Mikä on Strömforsin hiljainen yhteys Fagervikiin? Mitä ovat ruukin 1800-luvun koetalot? Entä mihin ruukin mikä oli letkumakasiinin alkuperäinen väri? Tule mukaan kuulemaan ruukin talojen kertomuksia.

Tule mukaan kuulemaan ruukin talojen kertomuksia. Kävelyn aikana tutustutaan Strömforsin ruukin tarinaan rakennushistorian ja arkkitehtuurin kautta. Kiinnitämme huomiota ruukin värikkääseen historiaan fyysisten ja silmällä havaittavien muutosten kautta. Pohdimme maisemasta kadonneiden rakennusten kohtaloita ja merkityksiä. Matkalla keskustellaan ruukin materiaaliaikakausista ja tyylisuuntien muutoksia ja tutustutaan perinteisen raudantaonnan historiaan.  Opastuksia pitää paikallinen arkkitehti ja rakennushistoriantutkija Astria Excell.

Kesäkaudella rakennushistoriakävelyitä pidetään avoimina ja tilauksesta. Avoimet rakennushistoriakävelyt pidetään suomeksi.

Milloin: Katso opastusten aikataulu täältä.
Lähtöpaikka: Strömforsin ruukin jokialtaan törmältä, Myllyn vastapäätä.
Liput: aikuiset 10 euroa, alle 18-vuotiaat 5 euroa. Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi.
Lippuja voi ostaa ennen kierroksen alkua Yläpajan museolta käteisellä tai kortilla.

Rakennushistoriakävelyitä on saataville ryhmille ympäri vuoden, joko 1 tunnin kävelyinä, jolloin ei vierailla rakennuksissa sisällä tai 1,5 tunnin kävelynä, jolloin vieraillaan kahdessa rakennuksessa. Rakennushistoria opastukset on suomeksi ja englanniksi. Strömforsin ruukin yleishistorian opastus, suomeksi, englanniksi tai japaniksi.